A
 
Nyhedsbrev Juni 2019

Vi nærmer os skoleårets afslutning og dermed også vores sidste nyhedsbrev i dette klub år..

Det betyder at vi snart skal tage afsked med de ældste klub børn, som skal starte i 7. klasse efter sommerferien.

Et varmt farvel til jer som stopper og forhåbentlig på gensyn i vores aftenklub.

Samtidig ser vi frem til at se alle i andre i klubben igen, når vi er tilbage efter sommerferien, hvor vi også skal sige velkommen til alle de nye 3. klasser.


Det ser ud som om, at vi er så heldige at kunne tilbyde børnene at komme på koloni i 2020. Vi har manglet denne aktivitet de sidste 2 år og noget mange børn har været ærgerlige over, at de ikke har haft mulighed for at opleve. Et tilbud, der ellers var en tradition for klubben igennem mere end 20 år.

Vi håber tingene falder på plads, så vi om et år kan glædes over at være i fuld gang med at planlægge turen.
 

TYGGEGUMMI

I starten af Maj måned var det ikke længere muligt for børnene at tygge tyggegummi i klubben. Denne beslutning blev truffet, fordi vi fandt brugt tyggegummi rundt omkring i huset, bla. på gulv og møbler.

Stort set samtidig hører vi, at der blandt børnene var nogle ”handelsmetoder” omkring tyggegummiet. Vi tænker det er vigtigt, at det kommer ud til jer forældre, for uanset de må gumle her i klubben eller ej.

Nogle børn må have penge med til at gå til bageren, bla. for at købe tyggegummi eller andet, andre børn må ikke. Sådan er det. Og noget I aftaler derhjemme.


Vi er blevet opmærksom på, at der foregår noget ”handel” blandt børnene omkring tyggegummiet. Nogle børn er blevet tilbudt tyggegummi af andre, hvor det blev opfattet som en venlig gestus af modtageren. Senere bliver modtageren dog afkrævet tilbagebetaling af tyggegummi. Dette bragte modtageren i et dilemma, da han/hun ikke måtte handle for sine forældre, hvilket medførte, at han måtte gøre det i skjul med hjælp fra en kammerat, som ikke får det afleveret til giveren, men til en anden. Dette betød, at modtageren ikke fik betalt tilbage og var fortsat i skyld til giveren.

Andre fortæller, at det kan koste tyggegummi, hvis man vil have nogle at følges med fra skolen til klubben. Begge eksempler tangerer afpresning eller ”noget for noget.”

Vi kan bestemt ikke bifalde nogle af metoderne og tænker heller ikke, at I som forældre synes, det er sådan det bør være.

Vi har talt med børnene her, måske I også derhjemme kan få en snak om køb og brug af tyggegummi. Vi oplever, de stadig køber ind, selvom de ikke må bruge det her.

 

Klubben er lukket Grundlovsdag d. 5. juni.

 

MUSIKFESTIVAL

Lørdag d. 15. juni kl kl.11.00-15.00


I år er det 22. gang vi holder Musikfestival i Aktivitetshusets gård.

Dagen bliver afholdt i samarbejde med Musikskolen og Ungdomsskole.

Søren øver med et band herfra og de er allerede supergode, så vi håber I kommer forbi og bakker dem op. Herudover vil der være masser af god musik leveret af børn og unge fra Musik – og Ungdomsskolen.

Vi sælger pølser, vand, kaffe og kage.

Der vil også være en salgsbod med ting vores børn I klubben har været med til at lave.

En hyggelig musikfestival, hvor der er gratis entre.

 

Film og slikdag

Fredag d. 7. juni.

Husk at have max. 20 kr. med.

 

Åbningstider i forbindelse med sommerferien.


Fredag d. 28. juni – Sidste almindelige klubdag, hvor vi har åben fra kl. 14.00-17.00


Uge 27. Mandag d. 1. juli – til og med fredag. d. 5.juli åben 10.00-16.00

Uge 28-31. Mandag d.8. juli - 4. august. Ferielukket

Uge 32 plus mandag d.12. august.  Åben 08.00-16.00
SL